Χάλκη - Villa Amalia

Χάλκη, μικρό νησί στα Νότια Δωδ/σα, με πολύ λίγους μόνιμους κάτοικους. 'Η Χάλκη όμως είναι σαν φωτογραφία, με τα νεοκλασικά της σπίτια χτισμένα αμφιθεατρικά γύρω από το λιμάνι - το Νημποριό. Υπάρχει φυσικά και το Χωριό κάτω από το κάστρο και που ενω υπηρξε ακατοικητο για πολλα χρονια, εχει αρχισει να προελκυει νεους κατοικους που ανακατασκευαζουν τα υπαρχοντα σπιτακια. Ο οικισμός του χωριού , πρεπει να σημειωθει προστετευεται από την UNESCO σαν παγκόσμια πολιτισμική κληρονομιά, ενώ το Νιμποριό με το λιμάνι, χαρακτηριστηκε έγκαιρα διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός και έτσι είχε την τύχη να μην υποστεί παρεμβάσεις που αλλοιώνουν το χρώμα και την αυθεντικότητα του. Καταπλέοντας στη Χάλκη νομίζει κανείς ότι ταξιδεύει πίσω στο χρόνο.
Οι λίγοι κάτοικοι ασχολούνται με το ψάρεμα - το λιμάνι είναι γεμάτο πολύχρωμα ψαροκάικα , την κτηνοτροφία και φυσικά υπάρχει ο φουρνάρης, τα μπακάλικα και ταβερνάκια – καφενεία. Θα φάτε φρέσκο ψάρι και θα γευθείτε το πιο μυρωδάτο μέλι από θυμάρι στην Ελλάδα.Μπορείτε να περιπλανηθήτε στα πλακόστρωτα σοκκάκια με τις μπουκαμβίλιες η να περπατήσετε μέχρι το Χωριό, να επισκεφθείτε το κάστρο που υπάρχει από την εποχή των σταυροφόρων, με το Βυζαντινό εκκλησάκι της Παναγιάς, που γορτάζει παραδοσιακά τον Δεκαπενταύγουστο. Το μεγάλο πανηγύρι όμως του νησιού γίνεται στις 29 Αυγούστου που γιορτάζει ο Αη Γιάννης ο Αλάργα. Η γιορτή κρατάει δύο μερόνυκτα , την παραμονή στο μοναστήρι που βρίσκεται στην Δυτική πλευρά του νησιού σε απόσταση μισής ώρας από το Νημποριό . Ανήμερα η γιορτή συνεχίζεται στο λιμάνι με τραγούδια και χορούς. Τα γαλαζοπράσινα νερά της Χάλκης είναι απίστευτα, τόσο στο λιμάνι όσο και στις μικρές παραλίες γύρω από το νησί. Ο γύρος του νησιού με βάρκα και το κολύμπι στις μικρές πεντακάθαρες παραλίες είναι κατι που αν αγαπάτε την θάλασσα δεν πρέπει να χάσετε. Για τους φίλους της περιπέτειας μια εκδρομή στην Αλημνιά , νησάκι πολύ κοντά στην Χάλκη που δεν κατοικείται, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα προοπτική.

>Χτισμένη πάνω στα βράχια, στον μοναδικό οικισμο της Χάλκης (Νημποριό) δίπλα στο νερό, είναι η ανακαινισμένη Villa Amalia. Τρια αυτοτελή διαμερίσματα με όλες τις απαραίτητες ανέσεις και τις ωραιοτατες βεράντες τους πάνω από το Αιγαίο.